Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura

Pantano de San Juan

Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Continue reading down
Home/Proyects/Single-family housing/Pantano de San Juan

Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura
Pantano de San Juan - Otto Medem Arquitectura

Single-family housing

PANTANO DE SAN JUAN.

This is a home that adapts to the site, which has a strong slope running down to the marsh. An entrance road was built winding along the land, adapting to the level changes, in order to minimize the slopes and make them suitable for a car to enter.

The home is located in the center of the plot and set upon some existing rocks. It has the shape of a cube; rotated 45° on the middle of the slope to ensure views of the marshes from any point within the house.

Arraranged on two floors, each of which is split on two levels set at different heights, in order to adapt to the site’s steep slope. The stairs run through the entire home braiding these levels together and facing the marsh.

One enters the house through the first floor. On one of the floors’ levels we find the main bedroom and the kitchen and dining areas. The other level, 3 1/2 feet below, is occupied by the living room. On the semi basement level there are more bedrooms. On the first floor we find: the entrance hall, kitchen, dining room, living room, a W.C., the main bedroom with its bathroom, dressing room and shower, and two covered porch areas.

On the semi basement level we find two more bed-rooms, each with its bathroom and in contact with the land. On the roof level a terrace and utility room were designed.

The building adapts to the topography changing it. The house was built in the center of the plot and merges with the existing tree groves.