Las Lomas - Otto Medem Arquitectura

Las Lomas

Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Las Lomas - Otto Medem Arquitectura
Continue reading down

Las Lomas - Otto Medem Arquitectura

Single-family housing

LAS LOMAS.

The land on which the dwelling is located has a square shape with a steep slope in western boundary to the east. The housing is embedded in the ground in order that the ground is at a level in which the slope is less. To access this level is necessary a pedestrian ramp, and arequest of the client, for cars.

From the end of the ramp you enter the house, which is built on three volumes: one that runs parallel to the western boundary and contains the kitchen and related services; another that bends to better match their orientation and views, containing the living room with its porches, and the last to complete the Y shape of the house, where the bedrooms are arranged.

The entrance hall with double-height space articulates and connects these three volumes, connecting the upper two floors connected by a staircase to this space. As a visual extension of the hall to the outside terrace is available in the pool ending.

Thus, the entrance to the house is located in the heart of it, thus eliminating unnecessary aisles and circulation, and from which you can get to understand all the volumes.

The upper floor is dedicated exclusively to the spaces for customers and operates as an independent apartment: a living room, a bedroom and a spacious bathroom as well as a sauna and a terrace, located these areas in each of the arms of the Y and resolved their covers by sloping tiled roofs.

In the basement are the rooms have facilities and a play area in contact with a parking area.

By treating certain colored walls has attempted to integrate the house in the garden design, so that both are completed to form a unit.