Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura

Boadilla del Monte

Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura
Continue reading down
Home/Proyects/Refurbishment/Boadilla del Monte

Boadilla del Monte - Otto Medem Arquitectura

Refurbishment

BOADILLA DEL MONTE.

This work has a special sentimental value for the autor because the original project was designed by his familiar Emilio de la Torriente, Arquitect.

The owner call us to design their new house because it was out-dated and dilapidated.

The original house construction was really interesting for us, so we decided just to reorganized the interior distributions. We respected the structure and the original façades and we improved their thermic, acustic and aesthetics characteristics.

We designed open spaces and we modified the dimension of some exterior windows to give the interior spaces more luminosity.

All the installations were redesigned to adapt the building for new technologies.
We designed 3 water elements that visually connect the interior and the exterior. So the house inhabitants enjoy the garden and the exterior from inside: without visual barriers.

In the Ground Floor, near services area, we made an enlargement to house one of the three water elements: the principal air-conditioned swimming pool.
The enlargement appears in the global project like a modern volume, completely integrated in the final result.